Plundrové těsto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kynuté těsto si připravíme nejlépe večer předem. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí s trochou cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, kvásek a vejce a vymícháme hladké těsto. Poprášíme ho moukou, překryjeme fólií a necháme přes noc v chladničce.

Studené těsto pak rozválíme na pomoučeném válu na čtverec. Máslo rozválíme mezi dvěma fóliemi na čtverec o polovičním rozměru, než je čtverec těsta. Poprášíme ho moukou a položíme křížem na těsto, které jsme také poprášili moukou (aby se máslo hned nespojilo s těstem). Rohy těsta přehneme přes máslo jako obálku tak, aby se okraje překrývaly, a vše rozválíme na obdélník. Přeložíme ho na třetiny a rozválíme znovu na obdélník, který opět přeložíme na třetiny a znovu rozválíme a přeložíme.

Těsto uložíme na 20 minut do chladničky a postup zopakujeme ještě dvakrát či třikrát, vždy s krátkým odpočinutím v chladu.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...