Terezin COBBLER S TŘEŠNĚMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Třešně umyjte, odstopkujte a vypeckujte. V misce smíchejte cukr se škrobem a nasypte do ní třešně. Promíchejte, aby se všechny třešně důkladně směsí obalily. Nakonec přidejte šťávu a kůru z limety a naposledy promíchejte. Nasypte ovoce do zapékací misky nebo vyšší pánvičky.

2. Do mísy nasypte mouku, přidejte prášek do pečiva a na kostičky nakrájené studené máslo. Prsty propracujte, dokud nebude směs připomínat drobenku. Přilijte podmáslí a vypracujte těsto. Lžící z těsta vykrajujte bochánky a pokládejte je v menších rozestupech na třešně. Před vložením do trouby je posypte cukrem a pečte 45 minut.

Poznámka k receptu

Skoro jako crumble, ale ještě mnohem lepší. Nadýchané bochánky, kterými nabíráte sladkou třešňovou omáčku, skvěle nahradí pečivo, takže snídaně z pekáčku či zapékací misky je na světě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...