Čokoládové tagliatelle

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Prosejte na vál mouku a kakao. Přisypte cukr se skořicí a nožem promíchejte. Uprostřed sypké směsi udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce. Přidejte vanilku a vidličkou prošlehávejte vejce, zároveň k nim přimíchávejte okolní mouku. Až bude vznikající těstíčko husté, vidličku odložte a rukama uhněťte hladké a vláčné těsto.

2. Vyválejte těsto na tenký plát, ze kterého nakrájejte pruhy široké asi 1cm.

3. Do velkého hrnce dejte vařit vodu s troškou soli. Až bude vroucí, vhoďte do ní těstoviny a povařte je 3 minuty. Slijte vodu a nechte je dobře okapat. Na kraji plotny rozpusťte v kastrůlku máslo.

4. Těstoviny rozdělte na talíře, polijte je máslem, ozdobte rozmačkanými malinami, posypte nasekanými pistáciemi a pocukrujte.

Poznámka k receptu

V obměnách můžete čokoládové těstoviny podávat například s čokoládovou polevou, šlehačkou nebo zmrzlinou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...