Tvarohovo-bramborové šišky s klevelou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Švestky nakrájejte na malé kousky nebo umelte na masovém strojku. Smíchejte je s vodou a cukrem a duste, dokud se nerozvaří. Můžete přilít podle potřeby ještě trochu vody. Rozvařené švestky zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody, 2 minuty povařte, omáčku dochuťte citronovou šťávou a máte hotovou švestkovou klevelu.

Uvařené a vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přisypte k nim mouku, krupici, sůl a zapracujte tvaroh a žloutky. Pokud se těsto moc lepí, přisypte trochu mouky. Z těsta odkrajujte stejně velké kousky a pomoučenýma rukama z nich uválejte šišky. Uvařte je ve vroucí mírně osolené vodě (3 - 4 minuty).

Šišky rozdělte na porce, každou přelijte teplou klevelou, popř. trošku posypte moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Na vrch můžete nasypat na másle opraženou strouhanku smíchanou se skořicovým cukrem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...