Škubánky s mákem I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou. Když jsou téměř uvařené, ale ještě tuhé, slijeme z nich tolik vody, aby zůstaly asi do jedné třetiny potopené. Pomocí vařečky je urovnáme a obráceným koncem vařečky do brambor uděláme několik děr až ke dnu. Celý povrch zasypeme moukou, hrnec přiklopíme a na mírném ohni necháme brambory asi 15 minut rozpařit.

Pak z nich opatrně scedíme přebytečnou vodu (pokud se nevyvařila) a štouchadlem vše důkladně rozmačkáme. Pracujeme rychle, aby brambory zůstaly po celou dobu horké.

Lžící namočenou v rozpuštěném másle vykrajujeme z bramborové hmoty škubánky, které klademe na talíře (kdo chce, může je ještě lehce opéct z obou stran v pánvi na másle), každou porci posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...