Skořicové točenice

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku a 375 g cukru prosejeme do mísy, vmícháme sůl a droždí. Uprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj vodu, lehce našlehaná vejce a máslo. Umícháme lepkavé těsto a dále ho mícháme, až je pružné a hladké.

Do těsta přidáme rozinky a lžíci skořice a rozdělíme ho na 16 stejných kousků. Každý rozválíme na pomoučeném válu na váleček dlouhý 20 - 25 cm a zploštíme ho na pásek. Zbylý cukr a skořici smícháme, touto směsí pásky posypeme a pevně je svineme do točenic. Přeneseme je na dva lehce vymazané plechy, zakryjeme je naolejovanou fólií a necháme asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté točenice potřeme mlékem, vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 30 - 40 minut dozlatova. Mezitím smícháme moučkový cukr, vodu a vanilkovou esenci.

Upečené točenice vyjmeme z trouby, rozložíme je na mřížku a ihned je potřeme připravenou polevou.
Podáváme je teplé nebo studené.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...