Roláda v čokoládové kůře

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny a vmícháme do ní vodu. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme ho do žloutkové hmoty a na závěr vmícháme směs kakaa a mouky. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 230 °C upečeme dorůžova. Upečený plát vyklopíme na navlhčenou utěrku, pečicí papír opatrně stáhneme a ještě teplý plát spolu s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme náplň. Ze smetany, obou druhů cukru a pudinkového prášku uvaříme krém, necháme ho vychladnout, přidáme do něj pistácie a lehce vmícháme šlehačku. Vychladlý plát rozbalíme, potřeme větší částí krému a opět stočíme do rolády, kterou potřeme po celém povrchu zbylým krémem a necháme ztuhnout v chladničce.

Hořkou a bílou čokoládu rozpustíme každou zvlášť ve vodní lázni. Bílou čokoládu rozetřeme na igelit, štětcem nebo vidličkou v ní uděláme vzor (například jako na stromové kůře), tak, abychom při tom odkryli vrstvu igelitu, a necháme ztuhnout. Pak na vzorovanou vrstvu bílé čokolády rozetřeme hořkou čokoládu, necháme ji jen mírně ztuhnout a pomocí igelitu naneseme na roládu. Igelit opatrně stáhneme a roládu necháme ztuhnout.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...