Citrusová piškotová roláda

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení ve vrstvě asi 1,5 cm a upečeme dozlatova při 200 °C (asi 8 – 10 minut). Horký plát opatrně překlopíme na vál, ihned z něj stáhneme papír na pečení, plát položíme na čistý pečící papír, stočíme do rolády a necháme vychladnout.

Z pomeranče a grepu okrájíme kůru, vykrájíme dílky dužniny a šťávu zachytíme. Všechny citrusové šťávy povaříme s cukrem a marmeládou. Přidáme moukou rozmíchanou ve smetaně, mícháme do zhoustnutí a krém necháme vychladnout. Mezitím máslo vyšleháme do pěny a studený krém do něj postupně zašleháme.

Vychladlý plát znovu rozvineme, rozetřeme na něj náplň, poklademe ji osušenými dílky pomerančů a grepů, vše pevně stočíme, zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout.

Z citronové šťávy a cukru umícháme bílou polevu (trvá to asi 10 minut), rozetřeme ji na roládu a po zatuhnutí roládu ozdobíme kousky želé a kandovanou kůrou.

Recept na piškotové těsto najdete zde.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...