Borůvková roláda

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve připravíme těsto. Z bílků ušleháme téměř tuhý sníh, přidáme část cukru a špetku soli a ušleháme dotuha. Všechny vaječné žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a vanilinovým cukrem do pěny. Zlehka do ní vmícháme ušlehaný sníh z bílků a po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, uhladíme tak, abychom vytvořili plát vysoký asi 1 cm a pečeme asi 8 minut při 190 °C a pečeme asi 8 minut. Upečený plát ihned překlopíme na vlhkou utěrku nebo potravinářský papír a necháme vychladnout.

Část borůvek necháme rozmrznout, slijeme z nich šťávu a borůvky rozmačkáme. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme asi 7 minut nabobtnat. Pak je vymačkáme, zalijeme šťávou z rozmrzlých borůvek a rozpustíme v misce ponořené do teplé vodní lázně nebo v mikrovlnné troubě. Tvaroh rozmícháme s cukrem a vmícháme do něj rozmačkané borůvky. Rozpuštěnou želatinu rozmícháme s částí tvarohové hmoty a pak ji vmícháme do zbytku tvarohové hmoty. Na závěr vmícháme ušlehanou smetanu a krém necháme krátce vychladit.

Vychladlý plát potřeme vrstvou tvarohové hmoty a rovnoměrně ji posypeme zbylými borůvkami. Plát i s náplní opatrně stočíme do rolády, zabalíme ji do fólie a necháme v chladu ztuhnout.

Mezitím vyšleháme bílky v misce ponořené do teplé vodní lázně za postupného přidávání cukru, až vznikne tuhý sníh. Potřeme jím vychladlou roládu, vložíme ji do trouby pod rozpálený gril a necháme jen malý okamžik, aby se sníh na povrchu trochu opálil. Hotovou roládu opatrně nakrájíme na řezy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...