Řezy s čokoládovým sněhem

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme obě mouky s kakaem. Droždí rozetřeme se špetkou cukru a necháme stát. Zbylý cukr vyšleháme v misce s vejcem, přidáme změklé máslo, směs mouky s kakaem, štávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru, rozetřené droždí a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát odpovídající velikosti plechu a opatrně ho přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 10 minut.

Mezitím připravíme polevu. Bílky ušleháme se špetkou soli do pevna, přišleháme cukr a na závěr přimícháme rozpuštěné zchladlé máslo s kakaem. Polevu rozetřeme na upečené těsto na plechu a pečeme ještě 10 minut.

Upečený plát necháme částečně zchladnout, pak ho nakrájíme na malé řezy, naskládáme je do uzavíratelných krabiček a necháme rozležet v chladu a temnu.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...