Křehké ořechové řezy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Otevírací koláčovou formu o průměru 25 cm vymažte máslem. Opražené ořechy najemno umelte a v míse promíchejte s moukou a se solí. V robotu s hnětacími nástavci utřete máslo s cukrem a vanilkou do světlé a nadýchané pěny. Postupně k ní zatřete moučnou směs, aby vzniklo stejnorodé těsto, ale nepřešlehejte ho.

2. Těsto přesuňte do připravené formy, položte na ně potravinovou fólii, přes kterou ho stejnoměrně vymačkejte do formy (tak se nebude lepit na prsty). Dejte do chladničky, až těsto ztuhne. Sejměte fólii a ostrým nožem nakrájejte syrové těsto na 8 dílů.

3. Troubu předehřejte na 150 °C. Teď ještě v pravidelných intervalech těsto propíchejte. Vložte do trouby a pečte, až bude těsto pevné a světle zlatohnědé, asi 40 až 45 minut. Přesuňte i s formou na mřížku, znovu těsto prořízněte a propíchejte. Nechte vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...