Opilý Isidor

Seznam surovin

Na náplň:

Na krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem a postupně do nich vešleháme změklé máslo. Přidáme ořechy a prosátou mouku s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků a špetky soli. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 20 minut a potom necháme vychladnout.

Na náplň smícháme ořechy, cukry a rum a náplní potřeme korpus. Na krém v misce nad parou šleháme žloutky, cukr a kakao asi 15 minut dohusta. Krém necháme vychladnout a pak do něj zašleháme změklé máslo. Rozetřeme ho na ořechovou náplň a necháme vychladnout.

Na polevu rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu, přidáme nakrájený tuk a za stálého míchání vše spojíme. Polevu rozetřeme na moučník, posypeme ořechy, necháme vychladnout a dáme rozležet 12 hodin do lednice, nejlépe přes noc.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...