Čokoladový hřbet

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni, dobře rozmíchejte a směs nechte zcela vychladnout.

2. Vejce se špetkou soli, s vanilkovým extraktem a cukrem našlehejte do světlé pěny. Do ní pak vešlehejte čokoládovou směs.

3. Do vzniklé hmoty vmíchejte jogurt a prosátou mouku s kypřicím práškem.

4. Formu na srnčí hřbet vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto, uhlaďte ho a povrch zakapejte likérem.

5. Pečte v horkovzdušné troubě předehřáté na 170°C asi 35 až 40 minut, až těsto zpevní (můžete udělat test špejlí, ulpí-li na ní jen vlhké drobky, je hotovo). 6. Upečený dezert zdobte rozehřátou čokoládou a celými třešněmi.

Poznámka k receptu

Aromatické ovoce a čokoláda tvoří vždy chutný pár. Dáte si jeden kousek a už nemůžete přestat!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...