Kynutý koláč s povidly a ovocem

Seznam surovin

Na povidlovou náplň:

Na ovocnou náplň:

Na tvarohovou náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do mísy, smícháme se lžící cukru a vytvoříme kašičku. Mouku smícháme se zbývajícím cukrem, solí a jedlou sodou a přidáme ji spolu se žloutky rozšlehanými ve vlažném mléce do mísy s droždím. Pak do těsta zapracujeme vlažné rozpuštěné máslo, vanilinový cukr a citronovou
kůru, dobře ho propracujeme a rozdělíme na dvě části.

Přikryjeme je utěrkou a necháme asi 30 minut kynout na teplém místě.

Jablka a hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na měsíčky. Zalijeme je limetkovou šťávou, kterou po chvilce slijeme a namočíme do ní rozinky. Měkký tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem a vmícháme do něj namočené rozinky. Povidla rozmícháme s vodou a rumem.

Vykynuté bochánky rozválíme na dvě placky a každou přeneseme na jeden plech vyložený papírem na pečení. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a celý povrch potřeme nejprve povidlovou náplní. Tu pak obložíme rozpůlenými kuličkami vína a jablky a hruškami a střed každého koláče ještě pokryjeme tvarohovou náplní.

Koláče vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 220 °C, pak teplotu snížíme na 200 °C a koláče
pečeme dalších asi 20 minut.

Ještě horké koláče posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí je ozdobíme meduňkou.

Recept na kynuté těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...