Koláč se skořicovou drobenkou a pekany

Seznam surovin

Drobenka + směs do těsta:

Těsto:

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 180 °C, dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Připravte drobenku: v míse smíchejte mouku, 120 g třtinového cukru, lžičku skořice a lžičku soli. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a prsty zpracujte drobenku. Přisypte 60 g nahrubo posekaných pekanových ořechů, zapracujte a dejte chladit do lednice.

2 Na směs, kterou použijete dovnitř koláče, smíchejte zbylý cukr (40 g) se zbytkem posekaných ořechů (60 g) a přidejte ¼ lžičky skořice.

3 Do mísy od robotu dejte změklé máslo, přisypte cukr krystal a šlehejte, dokud není směs světlá a nadýchaná. Po jednom přidejte vejce, každé vejce vždy důkladně zašlehejte. (Pokud máte malá vejce, přidejte jedno navíc.) V menší misce smíchejte sypké suroviny: prosátou mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a po částech, na střídačku se zakysanou smetanou, vmíchejte do máslovo-vaječné směsi.

4 Do připravené dortové formy nandejte polovinu těsta, rozetřete a zasypte směsí cukru, skořice a ořechů. Na náplň rozetřete zbylé těsto a uhlaďte, nejlépe to jde lžící. Bohatě zasypte připravenou drobenkou a vložte do rozehřáté trouby. Pečte 70 minut, propečení vyzkoušejte párátkem. Nechte úplně vychladnout na mřížce, až potom vyjměte z formy. Koláč korunujte polevou připravenou mícháním moučkového cukru s mlékem.

Poznámka k receptu

Tenhle koláč má dva druhy drobenky: navrchu koláče se promění v křupavou krustu a uvnitř se postará o vláčné chuťové překvapení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...