Victoria sponge

Seznam surovin

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180°c, dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. po obvodu nechte asi 5cm papíru nad okraj formy, těsto hodně vyběhne. Do mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva, sůl, na kousky pokrájené máslo, vidličkou prošlehaná vejce, cukr a vanilkový extrakt. Opatrně prošlehejte tak, aby se těsto spojilo, ale nepřešlehalo. přišli byste tak o nadýchaný piškot. Těsto nalijte do připravené formy, povrch uhlaďte a pečte 30 minut.

2. Nechte chvíli zchladnout ve formě, pak ho z formy vyndejte, překlopte na mřížku, odstraňte pečicí papír a nechte zcela vychladnout. Smetanu vyšlehejte dotuha a promíchejte s mascarpone. Korpus rozřízněte, potřete spodní část džemem, naneste smetanu vyšlehanou s mascarpone a přiklopte. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Tohle je nejlepší recept na korpus – hebký, nadýchaný a zároveň vláčný a šťavnatý. Spojte ho jen jednoduchým krémem ze smetany a mascarpone. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.

dortová forma 20cm

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...