Mrkvový dort s citronovou polevou II
Seznam surovin
- mrkev 300 gramů
 - cukr krystal 250 gramů (bílý a hnědý)
 - vejce 5 kusů
 - mouka pšeničná polohrubá 60 gramů
 - kypřící prášek do pečiva 1 lžička
 - sůl 1 špetka
 - rum 1 lžíce
 - citronová kůra 1 lžička
 - mandle 300 gramů (mleté)
 - cukr moučkový 200 gramů
 - šťáva citronová 3 lžíce
 - mandlové lupínky 50 gramů (pražené)
 
Postup přípravy
Mrkev nastrouhejte najemno. Vejce ušlehejte s cukrem a se špetkou soli do pěny. Lehce vmíchejte mrkev. Mandle promíchejte s rumem a citronovou kůrou, vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva a přidejte mrkvovou pěnu.
Dortovou formu vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem, nalijte do ní těsto a uhlaďte. Dejte do předehřáté trouby a upečte při 180 °C (asi 60 minut).
    
Citronovou šťávu utřete s moučkovým cukrem do hladké polevy. Dort nechte vychladnout, vyklopte z formy a potřete ze všech stran citronovou polevou. Strany ozdobte mandlovými lupínky.
Poznámka k receptu
Mrkev můžete nahradit dýní nebo cuketou a mandle lískovými oříšky.
							
						
					




Načítám komentáře...