ČOKOLÁDOVÝ DORT S VIŠNĚMI

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Náplň:

Poleva:

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte krém: do vyššího hrnce dejte smetanu, čokoládu a kakao. Pomalu na mírném ohni ohřejte, nechte projít varem a odstavte z plotny. Po vychladnutí dejte odpočinout přes noc do lednice, suroviny se tak lépe propojí. Druhý den vyšlehejte spolu se ztužovačem do hladké pěny.

2. Připravte náplň: višně dejte společně s cukrem a skořicí do hrnce a lehce povařte doměkka. Pokud je máte mražené, dejte je do hrnce a na mírném ohni je zlehka zahřívejte, než rozmrznou a pustí šťávu. Poté smíchejte vodu se solamylem, zalijte jí ovoce v hrnci a nechte projít varem. Odstavte a počkejte, až višně vychladnou.

3. Připravte korpus: troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a sůl. Poté přimíchejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Na závěr přilijte vodu s rozpuštěnou kávou a elektrickým šlehačem všechny ingredience pořádně smíchejte, až vznikne řidší hladké těsto.

4. Připravte si 2 formy o průměru 20 cm, vymažte je máslem a vyložte pečicím papírem. Připravené těsto na korpus do nich vlijte tak, aby bylo v obou formách stejné množství. Dejte do trouby a pečte asi 35 minut. Během pečení kontrolujte těsto špejlí. Je-li po vytažení suchá, máte hotovo.

5. Po upečení nechte korpusy zcela vychladnout. Každý prořízněte a potřete od středu svařenými vychladlými višněmi, nemusíte je roztírat až do krajů. Na ně naneste krém a potřete tak všechny části korpusů. Naskládejte jednotlivé kusy na sebe a zvenku celý dort potřete důkladně krémem. Krém nechte alespoň 30 minut zatuhnout v ledničce.

6. Připravte polevu: ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s horkou vodou a na závěr vmíchejte glukózu. Všechno nechte spojit, chvíli nechte odstát a pak polijte spíš jen kraje dortu. Doprostřed naskládejte jako ozdobu ovoce.

Poznámka k receptu

FORMA O PRŮMĚRU 20 CM ODPOČINUTÍ PŘES NOC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...