Lískooříškové sušenky

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Oba druhy mouky prosejte do mísy s kakaem, práškem do pečiva, se sodou a solí. Čokoládu a ořechy nasekejte na  asi půlcentimetrové kousky. Ručně nebo mixérem vyšlehejte máslo se všemi druhy cukru na jemný krém.

2. Přidejte vejce a dál mixujte. Poté rychle vmíchejte suchou moučnou směs. Nakonec ručně zapracujte čokoládu a ořechy. Pokud by těsto bylo příliš tuhé, přidejte 2 až 3 lžíce mléka nebo smetany. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho 24 hodin odpočinout v ledničce.

3. Na plech vyložený pečicím papírem lžící klaďte ve větších rozestupech kopečky těsta zhruba o velikosti pingpongových míčků. Posypte je pár zrnky soli (sladká sušenka tak získá šmrnc) a pečte přibližně 18 až 20 minut, až těsto zpevní. Pečením se kopečky těsta roztečou do tvaru sušenek.

4. Placičky nechte vychladnout na mřížce a pak je spojujte krémem, do hladka promíchaným z mascarpone, smetany podle potřeby a vanilkového cukru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...