HVĚZDIČKY S MARMELÁDOU ALIAS LINECKÉ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, nadrobno nastrouhanou pomerančovou kůru a na kostičky nakrájené změklé máslo. Prsty prohněťte a vypracujte směs podobnou drobence. Pak přidejte žloutky a spojte ji v hladké, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici.

2. Druhý den těsto vyválejte na tenkou placku a vykrájejte z něj hvězdičky. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete marmeládou (pokud má hodně zrníček, nejprve ji propasírujte přes síto). Každou hvězdičku posypte trochou krystalového cukru a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 8–10 minut. Skladujte v chladu.

Poznámka k receptu

Linecké zbožňujeme, baví nás vykrajování těsta i pečení, lepení už ale tolik neholdujeme. Proto nás uchvátila tahle varianta, kde se marmeláda peče rovnou s těstem

70 ks

ODLEŽENÍ TĚSTA PŘES NOC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...