Bruselské vafle

Seznam surovin

Na žahour s malinami:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Waflovač lehce potřeme olejem a nahřejeme. Nalijeme do něj těsto tak, aby po celé ploše vytvořilo tenkou vrstvu, přiklopíme a upečeme dozlatova. Takto postupně upečeme wafle z celé dávky těsta.

Maliny s borůvkami krátce povaříme s cukrem, zalijeme smetanou smíchanou se škrobovou moučkou a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

Teplé wafle rozdělíme na talíře, doplníme horkou ovocnou omáčkou, ozdobíme šlehačkou, podle chuti pocukrujeme a ihned podáváme.

Recept na vaflové těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Pro dospělé můžete omáčku ještě vylepšit 2 lžícemi rumu, dětem zase přidat kopeček zmrzliny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...