MAZANCOVÉ POMLÁZKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do velké mísy prosejte obě mouky, uprostřed vytvořte důlek a nalijte vlažné mléko. Prsty rozdrobte droždí a lžící ho opatrně promíchávejte s mlékem uprostřed mouky tak, až vznikne hustší směs. Posypte ji špetkou mouky, mísu přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 20 minut.

2. Do mísy nalijte rozpuštěné máslo, přidejte cukr, sůl, citronovou kůru a vejce. Vypracujte hladké, nelepivé těsto. Nakonec přidejte mandle s rozinkami a do těsta je důkladně zapracujte. Vytvarujte z něj bochánek, podsypte je v míse moukou a lehce poprašte i shora. Přikryjte utěrkou a nechte hodinu v teplém místě kynout.

3. Troubu předehřejte na 180 °C. Vykynuté těsto rozdělte na 6 dílů, každý pak na 3 menší, ze kterých vyválejte na prst tenké válečky. Upleťte copánek, na jednom konci svažte tenkým pramínkem těsta a nožem rozřežte válečky tak, aby symbolizovaly pentle na pomlázce. Plech vyložte pečicím papírem a pomlázky na něj v dostatečných rozestupech položte. Před pečením nechte ještě chvilku dokynout.

4. Pomlázky potřete rozšlehaným vejcem, posypte plátky mandlí a dejte je do předehřáté trouby. Pečte 20 minut

Poznámka k receptu

Dejte letos mazanci jiný kabát. Máme pro vás vyzkoušené těsto a nápad, jak ho zpracovat. Před těmito báječně vonícími pomlázkami nikdo utíkat nebude.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...