Salát ze sladkých brambor, quinoi a brokolice

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Nakrájené, osolené a opepřené brambory promíchejte s tukem a vložte na papírem vyloženém plechu do trouby. Snažte se, aby na sobě brambory nebyly namačkané a mohly se bez problémů opéct. Po upečení nechte vychladnout.

2. V menším hrnci uveďte půl litru vody do varu společně se solí, římským kmínem a kurkumou. Stáhněte plamen, vhoďte quinou a zlehka vařte cca 10 minut. Nechte ji zlehka vystydnout.

3. Mezitím spařte brokolici v horké vodě a okamžitě po vyjmutí ji zchlaďte studenou vodou. Díky zchlazení nezešedne.

4. Cherry rajčata překrájejte, hrášek vyloupejte z lusků nebo překrájejte mladé lusky na menší kousky a smíchejte se všemi tuhými složkami salátu.

5. Dresink: Šťávu z grepu smíchejte s medem a olivovým olejem. Podle chuti přidejte med. Dresink smíchejte se salátem těsně před podáváním.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...