Salát z radicchia s hruškami
Seznam surovin
- salát radicchio 1 kus
 - fenykl 1 kus
 - hrušky 2 kusy
 
Na dresink:
- sůl
 - cukr 1 lžička
 - anýz 1 lžička (mletý)
 - pepř černý 1/3 lžičky (drcený )
 - olej olivový 1/2 hrnku
 - šťáva pomerančová 1/3 hrnku
 
Postup přípravy
V míse smícháme všechny suroviny na dresink a necháme je stát. Hrušky oloupeme a zbavíme jadřinců, dužninu nakrájíme na nudličky velké asi jako zápalky.
Z fenyklu odkrojíme všechny zaschlé části a zelené konce stonků. Bulvu rozkrojíme podélně na čtvrtiny, pokud je košťál tvrdý, vyřízneme ho, a čtvrtky nakrájíme podélně na tenké nudličky. Když je košťál měkký, nakrájíme jej také na nudličky.
Radicchio zbavíme nejedlých částí a pokrájíme na silnější nudle. V míse opatrně promícháme fenykl s hruškami a radicchiem, salát rozdělíme do misek či talířů a přelijeme dresinkem.
							
						
					




Načítám komentáře...