SALÁT FATUŠ I

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Okurku nakrájejte na kolečka, rajčata a cibuli na klínky a vsypte je do mísy. V zavařovací sklenici smíchejte olej, sumac, oregano, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a energicky protřepte, aby se suroviny spojily. Zálivku zlehka vmíchejte do salátu a podávejte s pitou – tu můžete přikusovat nebo natrhat a vmíchat do salátu, aby nasál zálivku a uvolněnou šťávu ze zeleniny

Poznámka k receptu

Orientální obdoba řeckého salátu získá šmrnc díky výrazné zálivce s česnekem a sumakem. Nezapomeňte na vhodné pečivo, bez něj je potěšení jen poloviční.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...