Čekankový salát
Seznam surovin
- čekanka 4 kusy (bílá)
 - sýr s modrou plísní 100 gramů (Gorgonzola)
 - brusinky 1 hrst (sušené)
 - ořechy kešu 1 hrst (nesolené)
 - olej olivový 3 lžíce
 - ocet Balsamico 1 lžíce
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
1. Odkrojte konce čekankových puků, dva rozeberte na jednotlivé listy, další dva nakrájejte na kolečka. Brusinky a ořechy nasekejte nahrubo. Z oleje a octa umíchejte zálivku, dochuťte ji solí a pepřem.
2. Na talíř naskládejte listy čekanky, na ně nasypte pokrájenou čekanku promíchanou se zálivkou. Přidejte na kousky nalámaný sýr, ořechy a brusinky. Příbor nebudete potřebovat, na nabírání poslouží podlouhlé listy čekanky.
Poznámka k receptu
Zimní salát z křupavé čekanky je díky ořechům i sýru dostatečně sytý a výborně se v něm doplňují sladké a nahořklé tóny.
							
						
					




Načítám komentáře...