Tabbouleh
Seznam surovin
- kuskus 80 gramů
 - skořice 1 lžička
 - nové koření 1 lžička (mleté)
 - pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
 - hřebíček 1/2 lžičky
 - anýz 1/2 lžičky
 - zázvor 1/2 lžičky
 - olej olivový 5 lžic
 - šťáva citronová (z 1 citrónu)
 - med 1 lžíce
 - petržel hladkolistá 1/2 šálku (nadrobno nakrájená)
 - rajčátka cherry 8 kusů (nakrájená)
 - cibule 1 kus (nadrobno nakrájená)
 - celer řapíkatý 1 kus (nakrájený stonek)
 - datle 8 kusů (vypeckované a nakrájené)
 - ořechy piniové 1/2 šálku (opražené-nejsou nutné)
 - sůl (dle chuti)
 
Postup přípravy
1. Kuskus smíchejte s kořením a zalijte ho asi 150 ml vroucí vody nebo kuřecího vývaru. Přilijte olej a citronovou šťávu rozmíchanou s medem, promíchejte, až se zrnka obalí tekutinou, nechte asi 5 minut
zakryté odpočívat. 
2. Přidejte petrželku, rajčata, cibuli, celer a datle (případně oříšky), znovu promíchejte, dochuťte
a zakryté nechte ještě aspoň 10 minut odstát.
3. Před podáváním posypte lístky máty a případně přidejte skrojky citronu.
Poznámka k receptu
Několik lístků máty a skrojky citronu může tento voňavý lehký salát ozdobit.
							
						
					




Načítám komentáře...