Letní salát

Seznam surovin

Na zálivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vychladlé brambory nakrájíme podélně na šestiny nebo osminky a zprudka je opečeme na oleji. Nasypeme je do velké mísy, osolíme a necháme vychladnout. Kuřecí stehna vykostíme, maso
nakrájíme na kousky a přidáme k bramborám.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fazolky očistíme, omyjeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Vložíme je do kastrolu s litrem vroucí osolené vody a krátce je povaříme tak, aby zůstaly křehké. Pak je zprudka ochladíme studenou vodou, necháme odkapat a přidáme spolu s cibulí také do mísy k bramborám.

Na závěr do mísy přidáme omytá a na měsíčky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Olivový olej prošleháme se sardelovou pastou a jablečným octem, vmícháme nakrájenou bazalku a zálivku osolíme a opepříme.

Salát rozdělíme na talíře nebo do větších misek a každou porci přelijeme připravenou zálivkou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...