Světlá zabijačková polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kroupy propláchneme, nasypeme do kastrůlku, přidáme k nim sádlo, osolíme je, zalijeme vodou tak, aby sahala asi 3 cm nad kroupy. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a kroupy vaříme pod pokličkou asi 40 minut doměkka.

Do scezeného ovarového vývaru nasypeme uvařené kroupy, jitrnici vymáčknutou ze střívka nebo prejt a povaříme asi 5 minut.

Nakonec do polévky přidáme nakrájené ovarové maso a prolisovaný česnek a dochutíme ji majoránkou, mletým zázvorem, pepřem a podle potřeby solí. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Pokud děláte domácí zabijačku a vaříme ovar a jaternice, je příprava polévky opravdu velmi snadná. Stačí uvařit kroupy.

Do polévky použijte místo klasických krup raději drobnější krupky. Jsou dříve hotové a lépe stravitelné.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...