Rýžová polévka s mletým masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.

V kastrolu zahřejeme olej a zesklovatíme na něm drobně nakrájenou cibuli a jemné plátky česneku. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nerozmělní na drobné granulky. Přidáme tymián a protlak, osolíme, promícháme, zalijeme vývarem a necháme zavařit. Pak přisypeme rýži a polévku necháme zvolna vařit.

Očištěnou papriku, mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kousky, přidáme je spolu s kukuřicí do polévky a zvolna vaříme ještě asi 20 minut. Před koncem varu přidáme omytá rajčátka a necháme je v polévce prohřát.

Polévku rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...