Miso polévka s kamutem
Seznam surovin
- olej sezamový 2 lžíce
 - zelí 200 gramů (na tenké nudličky)
 - mrkev 120 gramů (na nudličky)
 - pórek 120 gramů (na kolečka)
 - vývar zeleninový 1,2 litru
 - miso pasta 2 lžíce (rýžové)
 - kamut 2 hrsti (vařený z předchozího dne)
 
Postup přípravy
Zeleninu osmažíme na sezamovém oleji. Zalijeme vroucím vývarem, osolíme, přidáme kamut z předešlého dne a vaříme 5–10 min. Z hotové polévky odebereme trochu tekutiny a rozmícháme v ní miso. Vrátíme do polévky, zaklopíme a necháme 5 minut prohřát (už nevaříme). Na talíři zdobíme zelenou částí pórku, nakrájenou na tenká kolečka.
							
						
					




Načítám komentáře...