Krémová zeleninová polévka s cibulovými nočky

Seznam surovin

Na noky:

Do polévky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrnce dáme kostičky nakrájených brambor, zalijeme je vodou, přivedeme k varu a osolíme. Vaříme téměř doměkka. Pak do polévky přisypeme mraženou zeleninu a vaříme, až vše změkne. Trochu uvařené zeleniny vyjmeme a schováme na pozdější ozdobení polévky.

Na nočky osmažíme drobně nasekanou cibuli dorůžova na polovině dávky másla a necháme ji vychladnout. K nastrouhaným bramborám přidáme hrubou mouku, žloutek, změklé máslo, sýr, sůl, pažitku a osmaženou cibulku. Připravíme husté těsto, ze kterého lžičkami tvarujeme malé nočky, které zavařujeme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 4 - 5 minut. Potom je vyjmeme odpěňovačkou.

Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme smetanu, vše rozmixujeme a dochutíme solí a polévkovým kořením. Do misek nebo talířů rozdělíme nočky, přelijeme je polévkou a pokrm ozdobíme kousky celé zeleniny.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...