Krémová polévka z hříbků

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme jišku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme boquet garni. V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené čerstvé hříbky, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme.

Smetanu ušleháme a ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixéru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko. Polévku servírujeme s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem. Dozdobíme pažitkou.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...