Krémová petrželová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Petržel očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2. V kastrolu rozpusťte máslo, vsypte cibuli s petrželí. Na velmi mírném ohni za stálého míchání opékejte asi 5 minut, až cibulka změkne.

3. Orestovanou petržel zalijte vínem a vařte tak dlouho, až se tekutina téměř vyvaří.

4. Vlijte vývar a vařte na mírném ohni asi 15 minut, až petržel změkne. Poté rozmixujte dohladka.

5. Přilijte smetanu, zahřejte a na mírném ohni 5 minut prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Jemný krém má překvapivě pikantní chuť, kterou výborně doplňuje hladkolistá petržel. Podávejte ji v misce zvlášť, ať si každý může polévku doladit podle chuti.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...