Jelení kýta s červenou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jalovčinky rozdrtíme v hmoždíři. Odblaněné maso potřeme ginem a drcený jalovec do něj důkladně zamasírujeme. Pracujeme dostatečně dlouho a nejraději v míse, kterou pak můžeme zavřít těsným
víkem. Když je kýta ze všech stran obalena, pokud možno neprodyšně uzavřeme a dáme do chladna. Maso může být v lednici velmi dlouho, i několik dnů, ale pravidelně ho obracíme.

Před pečením osolíme můžeme prošpikovat bůčkem nebo jen pečeni poklást tenkými plátky a zbytek nakrájet na kostičky do pekáčku. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev. Pečeme pomalu podle možností například 3 hodiny při 150°C.

Když je maso upečené, vyjmeme ho z pekáčku a uschováme v teple. Pokud máme vyškvařené plátky bůčku, schováme na ozdobení. Mrkev rozmačkáme, přidáme drcená rajčata a podle potřeby omáčku zahustíme jen vyvařením. Podáváme s nočky nebo s rýží.

Poznámka k receptu

Pro podtržení středomořské chuti můžeme přidat pár nakrájených vypeckovaných černých oliv.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...