Novoroční koleno s čočkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Důkladně omytá kolena spaříme 5 minut ve vroucí vodě. Vodu slijeme, zalijeme studenou vodou a vaříme s jalovcem, hřebíčky, solí a 1 cibulí 2 hodiny. Kolena opatrně vyjmeme na prkénko tak, abychom neporušili kůži, a vykostíme je. Kůži ostrým nožem nakrojíme do čtverečků, maso naskládáme do pekáčku kůží nahoru a obložíme rozmarýnem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 35 minut dokřupava.

Pod studenou vodou propláchnutou a důkladně přebranou čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody tak, aby byla zcela ponořená, a potom ji vaříme 35 minut. Na třetině sádla orestujeme dosklovata 1 najemno nakrájenou cibuli, přidáme scezenou uvařenou čočku, ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem a za častého míchání necháme přejít varem. Hotovou čočku ponecháme v teple.

Poslední cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme ji s moukou a usmažíme dozlatova na zbylém sádle. Maso naporcujeme a podáváme s čočkou omaštěnou sádlem s cibulkou a výpekem.

Poznámka k receptu

Pokud máte předvařenou nebo drobnozrnnou čočku, uvařte ji podle návodu na obalu. Uvařenou čočku pak dále zpracujte podle receptu.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...