Vepřová panenka plněná švestkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Panenku očistěte, odřízněte konec, abyste získali souměrný válec masa. Špikovacím nožem udělejte ve středu panenky díru po celé délce masa, naplňte ji sušenými švestkami a celou pečlivě obalte v nasekaných bylinách.

2. Pečte na rozpálené pánvi s nepatrným množstvím oleje ze všech stran, z každé tak 2 minuty. Poté maso dejte do trouby vyhřáté na 180°C a dopečte ještě 10 minut. (Délka pečení závisí na velikosti masa, to by mělo zůstat uprostřed růžové a šťavnaté).

3. Maso nechte pár minut odpočinout na mřížce, aby “došlo” a po rozkrojení v něm zůstala všechna šťáva. Nakrájejte na plátky, posypte mořskou solí a podávejte se švestkovým čatní.

Odkaz na švestkové čatní najdete zde

Poznámka k receptu

Vepřové maso a švestky jsou kamarádi odnepaměti. Výborně si s nimi rozumí i rozmarýn a tymián. panenka se švestkami je jednoduchá, přesto udělá na stole i v puse velkou parádu.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...