Pečená vepřová panenka na pepři

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřovou panenku zbavíme blanek, opepříme ji, osolíme, potřeme stolním olejem a necháme asi 30 minut odležet. Pak ji ze všech stran opečeme dozlatova na teflonové pánvi, zakryjeme pokličkou, odstavíme z ohně a necháme 5 minut stát. Hotové maso nakrájíme na kolečka a udržujeme v teple.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, do které jsme přidali šafrán. Cibulku nakrájíme nadrobno a zesklovatíme ji za stálého míchání na rozehřátém másle. Přidáme hrášek, promícháme a společně podusíme pod pokličkou 2 minuty. Na závěr hrášek dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Uvařené těstoviny scedíme a pokapeme olivovým olejem.

Hrášek rozdělíme na čtyři předehřáté talíře. Těstoviny pomocí vidličky stočíme do závitků a rozložíme je na hrášek. Každou porci opatrně doplníme několika plátky opečené panenky a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...