Panenka s jablečným čatní a kuskusem

Seznam surovin

Na čatní:

Na přílohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Jablka a zbylé suroviny na čatní dáme do kastrolu a za občasného promíchání přivedeme k varu. Čatní vaříme pozvolna 45 minut a dáváme pozor, aby se nepřipálilo.

Panenky přepůlíme, osolíme, posypeme drceným pepřem a každou porci zvlášť vložíme do vakuového sáčku. Do sáčku přidáme několik kuliček zeleného pepře, odsajeme vzduch a vložíme do vody teplé 70 °C. Při této teplotě maso zahříváme 55 minut. Maso vyjmeme a necháme v sáčku ještě 10 minut dojít.

Kuskus zalijeme vroucí vodou, zlehka promícháme vidličkou a zakrytý necháme 10 minut nabobtnat. Na oleji orestujeme dosklovata najemno nakrájenou oloupanou cibuli a jarní cibulky, vmícháme kuskus, osolíme a přidáme nasekanou mátu. Kuskus rozdělíme na talíře, přidáme na plátky nakrájené maso z panenky, čatní, maso přelijeme šťávou z masa a ozdobíme čtvrtinami čerstvých fíků a bylinkami.

Poznámka k receptu

Kuskus můžete nahradit dobrou vařenou rýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...