Medailonky s mozzarellou a lilkem
Seznam surovin
- vepřové maso 1 kus (panenka, větší)
- lilek 4 plátky
- sýr Mozzarella 1 balení
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- pepř 1 lžička (drcený)
- sůl
Na omáčku:
- rajčata 2 kusy (velká)
- paprika červená 1 kus (střední)
- cibule 1 kus (střední)
- vývar 2 decilitry
- olej olivový 2 lžíce
- cukr (podle chuti)
- pepř (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Vepřovou panenku odblaníme, rozkrojíme na 4 špalíky, lehce je naklepeme a posypeme drceným pepřem. Plátky lilku potřeme lžící oleje smíchanou s rozetřeným česnekem.
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji v kastrůlku na olivovém oleji. Přidáme jemně nakrájená rajčata a papriku zbavenou semínek, osolíme, ochutíme trochou cukru a drceného pepře a necháme zvolna dusit pod pokličkou. Asi po 10 minutách přilijeme vývar a dále vaříme do zhoustnutí.
Mezitím na pánvi rozpálíme zbylý olivový olej a špalíčky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran. Přeložíme je do malého pekáčku a v pánvi s výpekem opečeme z obou stran plátky lilku. Položíme je na špalíčky masa, na každý položíme čtvrtku bochánku mozzarelly a vše zapečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 220 °C.
Špalíčky masa rozdělíme na talíře, přidáme teplou omáčku a podáváme nejlépe s těstovinami.
Načítám komentáře...