Medailonky s mozzarellou a lilkem

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaníme, rozkrojíme na 4 špalíky, lehce je naklepeme a posypeme drceným pepřem. Plátky lilku potřeme lžící oleje smíchanou s rozetřeným česnekem.

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji v kastrůlku na olivovém oleji. Přidáme jemně nakrájená rajčata a papriku zbavenou semínek, osolíme, ochutíme trochou cukru a drceného pepře a necháme zvolna dusit pod pokličkou. Asi po 10 minutách přilijeme vývar a dále vaříme do zhoustnutí.

Mezitím na pánvi rozpálíme zbylý olivový olej a špalíčky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran. Přeložíme je do malého pekáčku a v pánvi s výpekem opečeme z obou stran plátky lilku. Položíme je na špalíčky masa, na každý položíme čtvrtku bochánku mozzarelly a vše zapečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 220 °C.

Špalíčky masa rozdělíme na talíře, přidáme teplou omáčku a podáváme nejlépe s těstovinami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...