Vepřová panenka s mandlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Neoloupané, ale dobře omyté brambory zalijte horkou vodou, osolte, ztlumte plamen a vařte asi 10 minut do poloměkka. Slijte je a opečte ze všech stran na směsi 3 lžic oleje a 2 lžic másla dozlatova.

2. Panenku nakrájejte na medailonky silné asi 3 cm, opepřete je a osolte. Na pánvi rozpalte zbylý olej a panenky opékejte z jedné strany asi 5 minut, z druhé asi 4 minuty. Zabalte je do alobalu a nechte chvilku odpočinout.

3. V ohnivzdorné misce rozpusťte zbylé máslo, vložte do něj medailonky, posypte je plátky mandlí, polijte 40 ml zahřátého koňaku a zapalte.

4. Medailonky rozdělte na horké talíře. Máslo se zbytkem alkoholu smíchejte s výpekem z pánve a nalijte do omáčníku. Podávejte s opečenými bramborami posypanými nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Jako přílohu můžete servírovat vařené brambory s pažitkou

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...