Vepřový guláš

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso i vnitřnosti nakrájejte na kostky. Do hrnce vložte sádlo, nechte ho rozpustit a osmažte v něm pokrájené cibule dozlatova. Pak přidejte maso a vnitřnosti a ze všech stran osmahněte. Zaprašte vrchovatou lžící mleté červené papriky a za občasného míchání duste, dokud se všechna voda, kterou maso pustilo, neodpaří a nezůstane jen tuk.

Maso lehce osolte, přidejte kmín a prolisovaný česnek. Podlijte vodou, přiklopte pokličkou a na mírném plameni duste asi 40 minut (bude-li třeba, guláš občas zamíchejte nebo podlijte trochou vody). Poté pokličku odklopte, zvyšte teplotu a opět nechte vydusit všechnu tekutinu.

Mouku za nepřetržitého míchání smažte asi tři minuty na pánvi, podlijte trochou vody a guláš zaprašte. Nechte na mírném plameni ještě 20 minut probublávat a průběžně míchejte, případně podlévejte. Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...