Vepřové kotlety nadivoko

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, postranní blanku na několika místech nařízneme (aby se maso při pečení nezkroutilo) a kotlety opepříme. Polovinu borůvek rozmačkáme v misce se lžící cukru, špetkou pepře, borovičkou nebo ginem, worcesterem a 2 lžícemi oleje. Touto směsí potřeme kotlety, poklademe je částmi jalovce a uložíme na 24 hodin v chladu.

Odleželé kotlety osolíme a na troše rozpáleného oleje je zprudka opečeme z obou stran (asi 2 - 3 minuty z každé strany). Opečené kotlety vyjmeme a uložíme v teple.

Do výpeku přidáme lžíci másla, zaprášíme ho hladkou moukou a rozmícháme. Přilijeme 2 – 3 dl studené vody, opět rozmícháme a omáčku krátce povaříme. Pak do ní přidáme zbylou marinádu z masa s větvičkami jalovce a na prudkém ohni vše svaříme na poloviční množství. Omáčku přecedíme, přidáme do ní zbylé borůvky a necháme je trochu prohřát.

Kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme je teplou borůvkovou omáčkou a podáváme s hranolky nebo malými bramboráčky.

Poznámka k receptu

Díky marinování v alkoholu budou kotlety krásně křehké.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...