Venkovská žebírka

Seznam surovin

Na žebra:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žebra nasekáme na větší kusy a rozložíme je do pekáčku. Vložíme je pod rozehřátý gril v troubě a za průběžného otáčení je grilujeme asi 15 minut. Přeložíme je na mísu a tuk z pekáčku vylijeme. Pekáček postavíme na plotnu, nalijeme do něj pivo, přivedeme k varu, dřevěnou špachtlí seškrábeme výpečky ze stěn pekáčku, krátce povaříme a směs přelijeme do misky.

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, mrkev, celer a česnek a za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Směs přelijeme do čistého pekáčku, přidáme pivo s výpečky, kuřecí vývar, sójovou omáčku a paprikové vločky a promícháme. Na zeleninu rozložíme žebra, pekáček dobře zakryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do trouby vyhřáté na 175 °C. Pak žebra otočíme, pekáček opět zakryjeme alobalem a pečeme ještě asi 60 minut, dokud nejsou žebra zcela měkká. Vyjmeme je z pekáčku a zabalíme do alobalu.

Šťávu z pekáčku přelijeme přes síto do kastrůlku, přivedeme zprudka k varu a svaříme na množství asi 125 ml. Vmícháme cukr, hořčici a ocet, znovu přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.

Žebra potřeme z jedné strany připravenou omáčkou, vložíme do trouby pod rozehřátý gril a grilujeme asi 5 minut. Pak je obrátíme, potřeme i z druhé strany a grilujeme ještě 5 minut. Přeložíme je na mísu, pokapeme zbylou omáčkou a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...