Šťavnatá krkovice se špenátem
Seznam surovin
- vepřové maso 300 gramů (krkovice)
 - šťáva 1 kelímek (Knorr bohatá šťáva na tmavá masa)
 - špenát 220 gramů (listy)
 - cibule 1 kus
 - česnek 1 stroužek
 - olej olivový 5 lžic
 - pepř
 - brambory 750 gramů
 - tymián 1 lžíce (sušený)
 
Postup přípravy
1. Brambory očistěte, rozkrájejte na půlky a uvařte v osolené vodě, do poloměkka. Rozehřejte pánev se 2 lžícemi olivového oleje, přidejte brambory a opékejte do zlatova. Před koncem opékání přidejte sušený tymián.
2. Maso lehce rozklepejte, vetřete lžíci olivového oleje a nechte 10 minut odpočinout.
3. Mezitím připravte špenát. Na rozpálené pánevi nechte zesklovatět pokrájenou cibulku, pak přidejte posekaný česnek a omyté listy špenátu, chvilku restujte, dochuťte podle sebe.
4. Na druhé pánvi opečte maso z obou stran, vyndejte a do výpeku přilijte 250 ml teplé vody. Pomocí polévkové lžíce postupně přidávejte obsah kalíšku Bohaté masové šťávy na tmavá masa a metličkou vše rozmíchejte. Nechte 2 minuty povařit.
5. Maso servírujte se špenátem a opečenými bramborami.
							
						
					




Načítám komentáře...