Rychle restované vepřové s brokolicí a nudlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Maso nakrájejte na nudličky. V mělké míse smíchejte sójovou omáčku, jablečný džus, ocet, cukr, drcený česnek a 1/4 lžičky pepře. Přidejte maso, poválejte ho ve směsi a 15 minut marinujte.

2 V hlubší teflonové pánvi rozpalte lžíci oleje na vysokou teplotu. Maso vyjměte z marinády a ve dvou várkách ho rychle orestujte. Každá várka by měla strávit na pánvi asi 2 minuty. Opečené maso dejte stranou.

3Do pánve přilijte trochu vody, rozmíchejte v ní výpek z masa a přilijte tekutinu do marinády. Nakonec přimíchejte škrob.

4 Ve stejné pánvi na lžičce oleje osmahněte růžičky brokolice bez košťálů a tuhého stonku. Brokolici stále míchejte a smažte asi 2 minuty. Přilijte 1 hrnek vody a vařte asi 6–8 minut, dokud brokolice nezměkne.

5 Přimíchejte marinádu se škrobem, přiveďte znovu k varu a vařte asi minutu do zhoustnutí omáčky. Vraťte maso do pánve, zatřeste s ní, aby se obalilo ve směsi, osolte, opepřete a ihned servírujte. 6 Podávejte s rýžovými nudlemi, které uvařte podle návodu na obalu.

Poznámka k receptu

Ideální způsob, jak připravit večeři rychlou a nepříliš kalorickou. A nemusíte kvůli ní ani chodit na velký nákup, protože nejspíš máte téměř vše běžně doma.

Tip: K rychlému orestování se zeleninou můžete použít i maso hovězí, kuřecí nebo plody moře.

Směs masa a zeleniny lze obměňovat na tisíc způsobů a využít v něm prakticky cokoli, jen dejte pozor, abyste to s počtem surovin nepřehnali a nevznikl vám „dort pejska a kočičky“

15 minut marinování

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...