Křupavé selátko s medailonky z polenty

Seznam surovin

Na polentové medailonky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, uvaříme, osolíme a protlačíme sítem. Jehličky borovice krátce povaříme a v mixéru je spolu s olejem rozmělníme na pesto. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vyjmeme jádřince. Povaříme je v oslazeném víně, okořeněném hřebíčky a skořicí. Koření vyjmeme, vše rozmixujeme, smícháme s bramborami a pestem a přidáme nastrouhaný sýr. Maso omyjeme a vytvoříme v něm kapsu. Naplníme ji připravenou nádivkou a zašijeme. Osolíme, okmínujeme a pečeme v pekáči na olivovém oleji v troubě při teplotě 150 °C asi 30 minut. Polentové medailonky: Oba typy kukuřičné mouky a karobovou mouku vaříme každou zvlášť ve 125 ml mléka + 125 ml vody minimálně 20 minut na hustou kaši. Osolíme, opepříme a na závěr přidáme do každého druhu lžíci rozpuštěného másla. Mírně prochladlé rozetřeme na potravinářskou fólii, nejdříve žlutou, pak kaši z karobu a na závěr bílou, a necháme vychladnout. S pomocí fólie svineme do rolády, obtočíme ji plátky špeku a uložíme nejméně na hodinu do chladu. Poté nakrájíme na plátky a opečeme na másle

Poznámka k receptu

+30 mladých špiček jehličí z borovicové kleče

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...