Masopustní knedlík s dvojím zelím

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Polovinu housek rozkrájejte na plátky a v misce je zalijte mlékem. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahněte spolu s na kostičky nakrájenými zbylými houskami. Žloutky vmíchejte k namočené housce a přidejte vystydlou osmaženou housku se slaninou a sůl.

2. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a spolu s na kostičky pokrájeným uzeným masem je opatrně přimíchejte do těsta. Nakonec přidejte hrubou mouku, vše ještě promíchejte a vařte asi 25 minut v ubrousku (nebo v mikrotenovém sáčku)‚ až těsto zpevní.

3. Podávejte samostatně – knedlík je díky masu opravdu sytý – s podušeným červeným a bílým zelím (každý druh zelí poduste zvlášť) nebo k zabijačkovému guláši. Masopust, a zvlášt jeho několik posledních dní (fašank, ostatky, bláznivé dny, konec masopustu), byl pro lidi v minulosti příležitostí k zábavě a hodování. Bylo třeba se dosyta najíst a nabrat tak síly na následující čtyřicetidenní předvelikonoční půst.

Poznámka k receptu

Když se do těsta zapracuje šťavnaté uzené, získá knedlík o masopustu silného spojence!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...