Vlámské telecí ragú

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Telecí maso nakrájíme na kostky a vložíme je do hrnce. Maso zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, přidáme ocet a vaříme asi 20 minut, až maso zcela zbělá. Pak ho scedíme a odložíme stranou.

Cibuli a mrkev oloupeme, stonky řapíkatého celeru zbavíme pomocí škrabky tuhých vláken, listy kapusty omyjeme a vše nakrájíme na větší kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji orestujeme. Přidáme povařené maso a tymián s bobkovým listem, přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut, dokud není maso téměř měkké.

Když šťáva v hrnci začne houstnout, přilijeme smetanu s rozšlehanými žloutky, promícháme, odstavíme z ohně a hrnec zakryjeme pokličkou.

Poznámka k receptu

Ragú podávejte s vařenými bramborami a případně bílým vínem – ideální je sauvignon blanc nebo ryzlink.

Chuť ragú můžete zvýraznit nadrobno nasekanou petrželkou (menší hrstí), kterou přimícháte až zcela nakonec.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...