Telecí plátky s omáčkou z hub

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V rendlíku rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli a mouku. Mícháme, dokud mouka nezačne růžovět, a poté jíšku necháme zchladnout. V kastrolu zahřejeme vývar se smetanou. Jíšku dáme do misky, po částech do ní vmícháme polovinu vývaru se smetanou a rozšleháme. Rozšlehanou jíšku vmícháme do kastrolu, přidáme bobkový list a za občasného míchání vaříme asi 30 minut.

Maso mezitím naklepeme, poklademe z jedné strany pršutem a propíchneme snítkou rozmarýnu. V pánvi rozpálíme olivový olej a telecí plátky na něm zprudka opečeme z obou stran. Potom stranu bez pršutu osolíme a dopečeme z každé strany ještě asi 2 minuty.

Houby nalijeme do sítka a necháme odkapat. Vložíme je do omáčky a podle chuti přidáme sůl a čerstvě mletý pepř. Omáčku na talíři doplníme masem a přílohou.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...